joi, 24 ianuarie 2013

Un moment dedicat poetului Mihai Eminescu, ce a cuprins recitari, cantece, dar si interpretari de poezie, s-a desfasurat, in 17 ianuarie, la biblioteca Scolii “Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare. La aniversarea celor 162 de ani de la nasterea “Luceafarului” de la Ipotesti au participat elevi talentati de la trei scoli baimarene, ce s-au dovedit nu doar familiarizati cu opera poetului, ci, in postura de mici critici, au incercat timide interpretari pe texte eminesciene care se studiaza mai putin la clasa, surprinzandu-si la final dascalii prin ideile expuse. Pe un fond muzical adecvat, elevi din clasa a V-a de la scolile “Alexandru Ivasiuc”, "Avram Iancu” si “Vasile Alecsandri”, iubitori de poezie si implicati in diferite cercuri literare, au marcat 162 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu printr-un spectacol de recitari, dramatizari si cantece, intitulat sugestiv “Vis de ianuarie”, ce s-a derulat la Biblioteca Scolii “Alexandru Ivasiuc”.

Foto Activitate Eminescu la Ivasiuc (c) eMM.roMomentul cel mai asteptat de copii, dar si de dascali, a fost, insa, provocarea elevilor la mici interpretari de texte – in versuri sau proza - din opera poetului sau dedicate acestuia. Poezia "Tu esti", ce apartine profesoarei Elena Muntean, a constituit unul dintre textele-suport alese pentru analiza.

“E un mod de a-i stimula la lectura si de a-i determina sa se apropie de poezie. Cum astazi se citeste din ce in ce mai putin, astfel de activitati creative sunt benefice. In plus, ii ajuta pe elevi sa socializeze, intr-o lume in care se comunica mai mult… pe mess”, a marturisit Elena Calincan, profesoara la Scoala “Vasile Alecsandri”.
Foto Activitate Eminescu la Ivasiuc (c) eMM.roActivitatea face parte dintr-un proiect mai amplu si a fost coordonata de profesoarele Maria Hosu, Elena Pop (bibliotecar) – Scoala “Alexandru Ivasiuc – Elena Muntean – Scoala “Avram Iancu”- Elena Calincan, Corina Cordea, Tania Ferstean si Anca Gavrisan – Scoala “Vasile Alecsandri” din Baia Mare.
In cadrul aceluiasi proiect, care se va derula si in urmatorii ani, vor avea loc intalniri periodice pe diverse teme, scopul principal al acestora fiind stimularea lecturii si a spiritului creator in randul copiilor talentati de la cele trei scoli. Dascalii coordonatori spera ca toate actiunile desfasurate sa fie cuprinse, la final, intr-o revista.

prof. Monica Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu